Leer ons kennen!

Over Ons

Boer

Maker

Verkoper

Facilitator

Wiard Visser

Wiard Visser is een gepassioneerde boer en eigenaar van Boerderij de Buytenhof. Wiard hecht veel waarde aan het telen van gezonde en smaakvolle producten, waarbij hij gebruikmaakt van natuurlijke teeltmethoden. Op Boerderij de Buytenhof kunnen bezoekers genieten van een authentieke boerderijervaring, waar ze zelf verse producten kunnen plukken, dieren kunnen voeren en kunnen genieten van het landelijke leven. Wiard Visser is een inspirerende figuur in de landbouwsector en zet zich in voor een betere toekomst van de boerderij en het milieu.

Corné van Leeuwen en Paul Oosthoek

Corné en Paul zijn de trotse Delflandse kaasmakers die met passie en vakmanschap heerlijke ambachtelijke kazen produceren. Gevestigd in het landschap van Midden-Delfland, streven ze ernaar om authentieke en hoogwaardige kazen te maken die de rijke tradities van het ambacht weerspiegelen. Door hun vakmanschap en toewijding hebben ze een reputatie opgebouwd als vooraanstaande kaasmakers in de regio en hun kazen worden gewaardeerd door fijnproevers en liefhebbers van kwaliteitsproducten.

Jeroen van der Kooij

Jeroen is een bevlogen boer en eigenaar van Boerderij Hoeve Rust-hoff in Maasland. Hij heeft zich voornamelijk gespecialiseerd in Blaarkop koeien, een prachtig oer-Hollands ras dat uitstekend gedijt op natuurlijk grasland. De missie van Hoeve Rust-hoff is om goed te zorgen voor alles wat hun is toevertrouwd, inclusief de koeien, het land, evenals weidevogels, bijen en andere insecten, ze werken daarom volgens biologische principes. Met zijn toewijding aan duurzaamheid en zijn streven naar kwaliteit, is Jeroen een inspiratiebron voor zowel boeren als consumenten die belang hechten aan eerlijk en verantwoord voedsel.

Pepijn Rijks

Pepijn is initiatiefnemer van Kool tot Kimchi en brengt een grote dosis food ervaring en enthousiasme in. Hij is medeoprichter van Food Union Rotterdam en Haarlem, een culinaire broedplaats voor foodondernemers. Daarnaast is Pepijn ook betrokken bij de creatie van Haarlemse Parels samen met de Oesterzwammerij en deelt hij zijn kennis en expertise als docent aan het HBO Drechtsteden i.c.m. het ROC Amsterdam voor de opleiding Culinair Professional. Pepijn is de drijvende kracht achter dit project.

Muhanad Alsalhi

Muhanad is eigenaar van zowel VersTrade en Vers & Fijn. VersTrade is een ontmoetingsplek voor food professionals, waar passie voor koken en lekker eten samenkomen. Het platform biedt food professionals de mogelijkheid om eenvoudig en snel te bestellen en zorgt voor duurzame leveringen door bestellingen op te halen bij verschillende leveranciers en te bundelen in één levering. Vers & Fijn is een gespecialiseerde logistieke dienstverlener die zich richt op fijnmazige, geconditioneerde distributie met een efficiënt en duurzaam distributienetwerk in Nederland. Dankzij zijn bedrijven en uitgebreide kennis op het gebied van distributie en horeca, voegt Muhanad een grote hoeveelheid waarde toe aan het Kool tot Kimchi project.

Adriaan Rekker

Adriaan is commercieel data analist bij VersTrade en heeft een passie voor voedsel met een korte keten. VersTrade is het platform voor food professionals om eenvoudig en snel te bestellen en zorgt voor duurzame leveringen door bestellingen op te halen bij verschillende leveranciers en te bundelen in één levering. Als analist speelt Adriaan een cruciale rol bij het identificeren van belangrijke behoeften binnen de horecasector. Hierdoor fungeert hij als de vertegenwoordiger van het foodservice kanaal voor het Kool tot Kimchi project.

Eelke Verwijs

Eelke is als marketingexpert en projectbegeleider betrokken bij het Kool tot Kimchi project. Met uitgebreide ervaring in marketing en innovatie, verworven bij voedingsmiddelenbedrijven zoals Koninklijke Verkade, McDonald’s en Pernod Ricard, brengt Eelke waardevolle inzichten in. Vanuit zijn bedrijf Innovation Insight Lab en Foodtesters.nl, een nieuw consumentenonderzoek bureau en tool voor voedinginnovatie, onderzoekt hij de concepten van Kool tot Kimchi onder consumenten. Daarnaast biedt hij algemene begeleiding bij het project.

Nine Perdeck

Nine is de maker achter Habran, de verse havermelk van de Buytenhof. Daarnaast is zij ook eigenaar van Spaak, dat fietstochten in Rotterdam organiseert en is zij operationeel verantwoordelijk bij Rechtreex, de online, lokale boodschappenservice voor vers en duurzaam eten. Met haar achtergrond als industrieel ontwerper zoekt ze naar creatieve en duurzame oplossingen voor een betere toekomst voor mens en milieu.

Sean Patrick

Sean is een ondernemende productontwikkelaar en maker van een van de zes Kool tot Kimchi projecten. Hij heeft een aantal bedrijven opgezet waaronder Wholy Greens, dat pasta maakt van groenten, Green Banana Food, een culinaire studio voor nieuwe voedingconcepten en Foodmills, een productie technologie oplossing voor functionele voeding. Kortom, Sean heeft een rijke ervaring in innovatie en voeding en werkt nu aan een bijzonder vernieuwend Kool tot Kimchi project, waarover snel meer…

Mariëtte Stolk

Mariette is een ervaren professional op het gebied van verandering en leren in leiderschapsteams, organisatieontwikkeling en maatschappelijke ontwikkeling. Ze heeft zich gespecialiseerd in het ontwerp en de begeleiding van deze processen. Momenteel is Mariette Stolk werkzaam bij de Gemeente Rotterdam en is ze freelance trainer bij onder andere De Baak. Mariette Stolk is gepassioneerd en toegewijd aan het bevorderen van duurzame groei en ontwikkeling, zowel op individueel als organisatorisch niveau.

Marlot de Jonge

Marlot is de smaakpapillen en oprichter achter Freasy. Het bedrijf combineert gezond, verantwoord, makkelijk én lekker met een speciale bereiding van vriesverse maaltijden. Maar haar culinaire ontdekkingsreis stopt daar niet. Ze is voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen om de grenzen van goed en toegankelijk eten te verleggen, waarbij lokaal en milieubewust altijd een grote rol spelen.

Bert Wilschut

Bert Wilschut is een gedreven productmanager bij de Coöperatie Buijtenland van Rhoon, waar ‘natuur-inclusief boeren’ centraal staat in het beleid. Met zijn expertise en toewijding zorgt hij ervoor dat duurzaamheid en het behoud van de natuur hand in hand gaan met landbouwactiviteiten. Daarnaast zet Bert zich al jarenlang vrijwillig in als adviseur bij Boerderij De Buytenhof, waar hij zijn kennis en passie voor landbouw deelt om een positieve impact te hebben op het boerderijleven en de gemeenschap.

Melchior Huijts en Nita van Dam

De oprichters van Nimble brengen een rijke mix aan expertise en ervaring in duurzame voedselsystemen samen. Nita van Dam, een gepassioneerde agro-ecoloog, combineert haar academische achtergrond met praktische innovatie in de voedselindustrie en Melchior Huijts, een luchtvaartingenieur met een oog voor biomaterialen, brengt innovatief denken en systeemvaardigheden naar de tafel. Samen zijn ze toegewijd aan het transformeren van een duurzamere voedselindustrie.

Andres Jara

Andres kwam vijf jaar geleden naar Nederland om een CSA-boerderij te starten aan de rand van Amsterdam, De Stadsgroenteboer. In 2020 begon hij met het merk Jara, met als doel om mensen te laten zien dat je heerlijk kunt eten met lokaal en duurzaam geteelde producten. Samen met Andres ontwikkelen we spannende en lekkere innovatieve producten met een Zuid Amerikaanse touch.